Tuesday, February 8, 2011

Jaga Elok - elok. Jangan kasi sakit

Current activity : Searching for the materials that can be put on my next multimedia presentation.

Ok wa admit mata wa tak ngantuk langsung. Macam - macam benda wa buat malam nih. Ini di sebabkan wa over dose tidur petang tadi. Habis mak ayah tak ada dekat rumah plus aku memang tinggal sorang tanpa teman nak bawak mata wa celik. Serius, macam makan ubat tidur.

Ok, enough.

Pagi tadi, setelah beberapa hari wa tak bawak Alphad Biru wa berjalan. Wa rasa lain macam jer dengan Alphad wa tu. Macam ada something tak kena. Wa da realise lama. Tapi, wa rasa ok ok jer kot. Tapi pagi tadi memang obvious sangat. Handbreak problem kot. Lepas handbreak pun tak nak jalan kereta nyer. Wa memang buta kayu bab kereta nih. Wa harung jer. Asal boleh. Ada minyak. Cukup air dia minum. Wa gerak.

Wa doa - doa Alphad Biru wa nih dapat berkhidmat untuk wa lagi 4 tahun. Mungkin lebih lagi. Selagi wa tak ada duit nak tukar dia, selagi tu la wa kena paksa dia sihat-sihatkan diri dia. Walaupun wa tahu di selalu kena sakit kronik. Deman panas. Diabetes. Tapi, sakit utama dia adalah sakit tua.

Semalam wa balik dari Segamat yang kena harung jam macam ada reunion siput sedut dekat high way tu wa sempat jugak usha - usha kereta - kereta dekat sebelah kereta wa. Ok, wa da pilih satu. Wa simpan impian. Cari duit sampai cukup. Tempah cepat - cepat takut habis. Tapi, kalau malas koje baik tak payah k.





Nota ibu jari kaki : Wa tak harap kereta baru buat masa nih. Jangan beri harapan. Wa tahu nanti lagi menyusahkan. Wa selesa dengan apa yang wa ada. Wa memang ok ok jer.

1 comment:

patrick jambu said...

awak,,,roti tu..!
hihihi, x sangka dpt appear dlm belog awak...
suka..