Monday, July 12, 2010

Ke Kebun Binatang

Location : Singapore Zoo
Date : 11/07/2010

Serius, dah lama aku pengidam nak pergi S'pore. Aku admit nih 1st time aku menjejakkan kaki kiri dan kanan aku ke S'pore. Huhuhuhuhu.. Kata jer duduk Johor kan.. Tapi nih la 1st time aku tengok tambak Johor. Seronok! Even sekejap jer tapi ok la. Pergi hari Ahad tak jam pun. Smooth sangat perjalanan!

Our aim is looking for white tiger!

Macam rombongan kanak-kanak tadika kan pergi S'pore tengok binatang. Ok pe. Jalan pergi zoo jer tahu kot nak pergi. Nak pergi tempat lain tak tahu. kah3! Buat malu jer. Next trip la. Kumpul duit banyak sikit. Boleh pergi Universal Studio sambil berjudi di casino. Lepas tu kalau ada duit lebih nak pergi melepak tepi pantai Sentosa. Tengok local tourist memanggang diri secara NEKED! Teruja! kah3!

Singapore Zoo is the best!!

Cleanliness - Great!
Service - Great!
Atmosphera/ Environment - Superb!

Korang wajib pergi sini. Kompem tak rugi! Zoo-zoo di Malaysia perlu contohi Singapore Zoo nih kot.

Bagi aku $18 yang dilaburkan sangat berbaloi. Cuma air botol panjang jer tak dapat beli. Kempunan lagi aku!


Nah ini rentetan trip sehari yang memenatkan tetapi sangat seronok!



Tambak Johor under renovation! Makin lebar. Makin besar. Makin banyak kereta.


Singapore Imegresen. Frankly say, Imegresen baru di Johor lagi cantik! Moden and nice. Hijau!


Abaikan Si Pendek itu! Sangat ketara ke-katek-kan-nya! Harus makan kacang panjang nih!


Korang pernah tahu tak cerita pasal White Tiger nih? Tanya mak cik google atau Pak cik you- tube kalau nak tahu k!



See! Kangroo lagi tinggi! Sangat memalukan!



Who the most sexierst? '_^


Great pose by the kangaroo

Superb show by Rainforest team! Jalan cerita sangat best!


Splash Show!


The real zebra croosing! Buat satu depan rumah boleh?


Beautiful Orchid! Rasa macam nak petik jer!


Kaki-kaki yang penat! Mak sampai kaki ayam. Dah tak larat!



With this Tonjang, Panjang, Boy! Ko sangat giler!!


Survinour untuk diri sendiri! BOBO! I LIKE!!! I have a huge smile now!!
^_^






GEREK SEH!!!!

4 comments:

LeYnA said...

oohh..sronok nyer..wee~~~
nk g jgk..nk g jgk...
nk bobo satu!!

Cik Bumble bee said...

huhuhuhu~
boleh2 nnt kte pergi same2.
Beli bobo same2.
Bawa sekali bobo yang real!
lagi kte suke!
kih3!

patrick star penjenayah merah jambu said...

bestnye awak...
singapura tu negara yg memg kte nak g pun...hihihihi
jeles lah...
tunggu singapura!!

Cik Bumble bee said...

kih3!
pergi la wak!!!
seronok!
ajak family awak pergi.
sangat best!!