Friday, June 25, 2010

Tolong Kejar Jiwa Wa yang Hanyut Tu!

Wa konon-konon jer buat-buat ok. Buat-buat kuat. Buat-buat tak ada apa berlaku. Buat-buat tak ada pe yang membelasah hati dengan jiwa wa sampai mereka packing barang lari daripada jasad wa.

Tapi wa cepat-cepat jerit dekat telinga mereka. Ini bukan masa untuk mati. Tapi, masa untuk bangkit kembali!! Kumpul segala tenaga untuk terus hidupkan hati dan jiwa.

Masalah wa, wa tahu wa boleh selesaikan. Tapi, untuk suruh hati wa pegang perkataan REDA tu susah. Sangat degil! Wa dah banyak kali pujuk. Wa bagi coklat, wa bagi ice-cream, wa bagi tidur, wa bagi dia tengok TV. Tapi, masih tak jalan lagi. Wa buat-buat busy dengan buat kerja-kerja mak cik- mak cik. Masih tak hilang dari hati lagi-lagi otak wa.

Wa dah tak tahu nak buat pe! Hati wa pun senyap tak bagi tahu apa yang sebenarnya dia rasa. Otak wa dah jam nak fikir apa yang patut di buat. Hati kata mati jiwa wa kata pergi. Otak wa kata lu fikirla sendiri.

Wa tahan air mata wanita wa. Macam tak cool la orang yang konon-konon kuat macam wa nih nak melalak dengan problem sekecil tu. Wa sedut air mata wa kuat-kuat sampai tersumbat. Tapi, tersekat dekat dada pula. Wa hentak dada wa, sambil berbisik, "lu kena sabar banyak-banyak!".










Apa yang pasti, wa masih hidup dekat dunia nih. Insyaallah masih lagi dengan kasih sayang ALLAH, sang pencipta.

2 comments:

patrick star penjenayah merah jambu said...

wah...mendalam nih...?
nak baca lagi sekali lah...

Cik Bumble bee said...

kih3! pe la patrick star nih~