Monday, January 31, 2011

Musim Sejuk Di Selatan

Current activity : Wacthing the best Malay film evahhh.. 3 Abdul.

Malam nih baru aku dapat menikmati waktu sebenar-benarnya malam. Indah! Sejak seminggu lalu sibuk di 'periuk nasi' baru kami. Sibuk kemas-kemas bagi persiapan untuk malam itu. Kalau jam tangan belum mencecah pukul 4-5 pagi jangan harap la nak nampak pintu pagar rumah sendiri. Menemankan abang-abang litar yang tak habis-habis buat kerja litar elektriknya. Penat dan membosankan. Dengan cuaca di Selatan yang sejuk nih. Membuatkan bayu sejuk menyelinap masuk dalam jasad aku. Gigil!

Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Walaupun ada di antara rancangan yang terpaksa dibatalkan akibat daripada hujan lebat. Masih mampu tersenyum lebar. Yang lain juga mampu tersenyum besar. Cuma kami jer masih lagi rasa penatnya. Baru ingat nak ambil cuti 2 hari nih. Tanpa keluar rumah sambil bercadang nak qada' tidur sepuas-puasnya. Tapi, musnah! Gara-gara hujan lebat yang tak henti-henti selama 3 hari nih. Terpaksa jugak gigihkan diri keluar mengemas segala khazanah berharga di 'periuk nasi' kami. Apa tak nya, lokasinya memang di tepi sungai. Kalau tak get ready, jawabnya semua benda berenang kuak lentang la.

Nak update tentang malam itu. Apa gunanya, tanpa gambar. Tunggu Abang Photographer bagi softcopy gambar-gambar tu nanti.


Harap-harap ini cuma banjir kilat. Saja test power.
Credit to Syikin.

Nota ibu jari kaki : Kami di sini cuma di banjiri air. Mereka di Mesir, di banjiri dengan peluru hidup. Aku cuma nak cakap sangat dekat dia, " Awak, ok tak?".

No comments: