Saturday, December 19, 2009

Bola Itu Spera

Syafiq Rahim
Minit ke 85 jaringan kilauan Emas untuk Malaysia
Kemarau 20 tahun telah berakhir

Her you guys, hijrahkan mentaliti korang bahawa perempuan pembenci bola. Kami amat minat bola,ok. Siapa yang terjerit-jerit tepi padang kalau bukan perempuan. Siapa yang pergi sokong pakwa-pakwa hot dekat padang kalau bukan makwa dia orang. Siapa yang menangis bila pasukan favourite dia kalah kalau bukan perempuan. Tapi, kami lebih rasional. Tak perlu baling-baling kerusi. Tak perlu bakar mercun kena referee. Tak perlu mengamuk sambil kena tangkap Pak Polisi.

Hijrahkan mentaliti kita bahawa Bola Sepak Malaysia pergi untuk kalah. Apa kata kita doakan kejayaan Malaysia daripada doakan kejayaan Liverpool atau Chealsea. Kalau Manchester United tak pe kot. huhuhuhuhuhu.... Glory Glory~

Hijrahkan mentaliti korang bahawa perempuan tengok bola sebab nak usha "balak" hot. Walaupun "balak" baju purple kat pintu goal tu agak macho. Oopppsssss.

Tukar metaliti korang bahawa perempuan "kaki bangku". Kalau perempuan kaki bangku masakan ada bola sepak untuk perempuan. Ye tak?

Salam Maal Hijrah 1431 H / 2009 M

Pesanan : Kalau nak tengok bola jangan lupa ajak aku. Boring terjerit-jerit sorang.

4 comments:

avid gunner said...

gua sokong gila perenggan pertama tu...
tang doa untuk pasukan setan merah tu paling gua hangin...

armouris said...

tahniah Malaysia!! hati-hati jangan tercedera semasa bermain bola sepak - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

i'msosupernotcool said...

gua cam avid gak..
tang setan merah ni gua x bekenan..

haha..
yela2..
gua tau pompuan minat bola..

Cik Bumble bee said...

kah3! setan merah? nih yg aku hangen!