Friday, April 16, 2010

Aku Tengah Cuba La Nih!!!!

Kejadian Selase lepas, betul-betul buat aku dan lain sentap. Mungkin ini emosi, atau itu memang lumrah bila "sahabat karip" datang setiap bulan pada hari yang sama. Memang tak boleh elak.

Aku cuba menidurkan diri, dengan harapan masalah boleh selesai dengan sendiri. Otak boleh berfikir lebih rasional. Hati boleh buat tak tahu. Mulut boleh tutup mati.

Tapi hakikat, aku tidak ada sifat seperti Nabi. Hati, Otak, Mulut dan Telinga aku masih terngiang-ngiang kata-kata tadi.

Aku cuba sogokkan hati aku dengan kata-kata "Ada aku kesah???". Tapi ia tetap tak berhasil. Negative charge juga yang kuat mempengaruhi aku.

Aku dah sepak-sepak, aku dah tendang-tendang dan aku dah maki-maki perasaan dan pemikiran ini. Tapi, memang aku tak jumpa mana rasional mereka berbuat demikian.

Menjatuhkan? Memalukan? Mentertawakan?

Weh, pergi mati la dengan harapan kau tu.

Aku cuba kuatkan hati. Agar aku tak jatuh dengan konfrentasi jahat kau itu. Jangan harap rasa aku akan mati untuk tuduhan dan tidakan kurang rasional kau tu.

Aku kecewa dengan kedua-dua belah pihak. Buat keputusan kadang-kadang macam tak guna otak. Maaf, tapi itu realiti yang sudah kau hidangkan.

Jangan cuba mencari kebencian orang. Banyak doa yang tidak sengaja telah di sebarkan untuk kau. Tak takut ker?

Aku cuba sedaya upaya untuk melupakan. Tapi, mungkin bukan memaafkan.




For my dear The Famous Five, Aalia, Nadia, Rianety, Syafiqah dan aku sendiri jangan hentikan diri dengan kata-kata itu.

Mari Kita Menjerit sepenuh jiwa "Ada Aku Kesah!".


4 comments:

avid gunner said...

ada aku kesah? jap, ko cerita tapi gaya macam tanak cerita...cerita full abis2 lar..keh keh..

patrick a.k.a penjenayah merah jambu said...

the five....relax!go, dont give up easily...yeah, i can only advise u but i can only do it..
what ever others said, BUAT TAK TAHU JE..ADA AKU KISAH?...EH,KORANG DULIK APA????ADA BACK UP MEMANG LA..TRY ONE BY ONE..GETOOOOOOO.....org muo ckp...

Cik Bumble bee said...

avid gunner :
nnt kalaw aku citer abes, aku kena tahan dkt ISA. Ko nak jamin aku?

huhuhuhuhuhu~

Cik Bumble bee said...

patrick a.k.a penjenayah merah jambu:
name baru... Baru terase famous skit.. kte ok.. tak jth, tak mati dgn kate2 mereka. Kte cuba!