Friday, January 8, 2010

5 Hari yang Itu

Letih. Penat. Tired. (Bukan membawa maksud yang sama ka? Entah~)

Hari pertama sekolah je, homework da banyak. Kerja menimbun-nimbun. Drama bersiri-siri. Konflik tak henti-henti. Memang rasa nak terjun daripada tingkat paling tinggi. Bunuh diri la macam nih.

Kalau check rekod cikgu masuk kelas memang full. Tak ada sorang pon yang missed. Fuhh.. Letih.

First day, dah ada spot-check besar-besaran. Habis luar dalam di check nyer. Aurat tahu! Pemilihan ahli jawatan kuasa kelas. Erm... Bukan rezeki aku kot tahun nih. Aku dapat jawatan kecil je. Ketua darjah. Huhuhuhuhuhuhu. Macam comel ja perkataan "ketua darjah tu". Pak Kepala Geng la, baru ganas. Penat! Turun naik pergi ambek kapur. Pergi cari cikgu. Ayooooooo.. Nak nangis rasa. Tension dengan study, 'responsibelity' dengan hal remeh temeh nya lagi. Nampaknya, baru 5 hari yang itu aku dah mula mengeluh. Lucut jawatan!! I'll try my best. But I can't promise anything.

Minggu ini juga dah mula membuatkan aku tak tidur malam. Fikir macam-macam. Homework. Ada quiz. Kena punishment. Assigment yang menunggu. Presentation/Kolokium. Mereka beratur menunggu untuk di siapkan.

Cikgu masuk membawa macam -macam teguran. Senang kata leteran la. Ok la. Rasa jiwa nih di sepak-sepak. Tapi, kalau tak sedar juga. "Cikgu, pergi la gantung diri." Payah dapat students macam nih.

Gikgu Geog yang kelakar sampai rasa nak berguling-guling dekat lantai. Dengar kata-kata manja dia, hilang tension sebiji dua. Cukup la tu. Daripada tak de.

Tadi, aku tengok dekat digital screne STPM lagi 313 hari. Betul ker?
MUET will be held by end of this becoming April.
Formal Test 1, Febuari nih.

gambar poyo. gelak la~

2 comments:

avid gunner said...

aku dengar muet makin scary pas tukar format nih..hehe..

Cik Bumble bee said...

avid gunner:
chOy.. buat takOt aku jer. Entah ekh. aku tak sure ape yg di tukar. Ok la. Tak ssh sgt. Tp, ssh la jgk.

huhhhuhuhuhuhu